Lagere premie snorscooters en elektrische scooters

Wanneer u een snorscooter of een elektrische scooter wilt gaan verzekeren, is er wel een verschil met gewone scooters. In principe is het goedkoper om een snorscooter of een elektrische scooter te verzekeren, omdat deze minder schadelijk zijn voor het milieu. De verzekeraar houdt hier dus ook rekening mee.

Waar alleen wel rekening mee gehouden moet worden, is het feit dat er vanuit de snorscooter verzekerenverzekering gekeken wordt naar de (aanschaf)waarde van de scooter. Een snorscooter of een elektrische scooter is meestal duurder in aanschaf, dus er is een hoger bedrag dat verzekerd moet gaan worden. Hierdoor wordt daarom de premie meestal niet veel goedkoper. Zie onze pagina over scooterverzekeringen vergelijken.

Andere overwegingen van de verzekeraar voor de premie voor snorscooters en elektrische scooters

Naast het feit wat voor soort scooter u rijdt, zijn er nog een aantal andere factoren die meespelen in de berekening van de waarde van de premie. Een verzekeraar kijkt bijvoorbeeld ook naar uw leeftijd of naar de jaren die u al schadevrij hebt gereden. Heeft u bijvoorbeeld al 10 jaar een scooter waar u nog nooit iets mee hebt opgelopen, dan zult u een lagere premie kunnen krijgen, dan dat u net uw scooterrijbewijs hebt gekregen.

Ook is het van belang hoe snel de scooter zich voort kan bewegen en in wat voor omgeving u woont. Woont u bijvoorbeeld in de stad, dan is de kans op een ongeluk of diefstal natuurlijk een stuk groter, dan wanneer u ergens op het platteland woont.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail