Schadevrije jaren scooterverzekering

Voor een verzekeraar is het belangrijk om te weten hoeveel schadevrije jaren u al in uw scooterverzekering hebt zitten. Schadevrije jaren “spaart” u op door een aantal jaren geen schade te declareren. Elk jaar dat u weer geen schade hebt opgegeven krijg u weer een beetje extra korting op uw verzekering. Dus hoe langer u geen schade krijgt, hoe lager uw premie wordt.

Toch schade opgelopen met je scooter?

Scooterverzerking AfsluitenWanneer u toch schade hebt opgelopen die u declareert bij uw scooterverzekering, dan zal de korting voor een deel of volledig wegvallen. Hierdoor zal uw premie weer omhoog gaan. In hoeverre de korting weg valt, is afhankelijk van het bedrag wat u declareert.

Heeft u bijvoorbeeld een klein krasje op uw scooter, maar u hebt al wel 10 schadevrije jaren, dan kan het voordeliger zijn om deze schade op eigen kosten te laten repareren en niet te declareren bij de verzekering. Of u hier wel of niet voor kiest, is uiteraard per geval verschillend.

Schadevrije jaren scooterverzekering omzetten naar de autoverzekering

Heeft u veel schadevrije jaren opgebouwd bij uw scooterverzekering? Dan kan het interessant zijn om deze te behouden. Het is in sommige gevallen namelijk mogelijk om de schadevrije jaren van de scooterverzekering om te laten zetten naar een autoverzekering.

Zo kunt u bij uw autoverzekering profiteren van de korting die u opgebouwd hebt door zuinig met uw scooter om te gaan.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail