Scooter verzekeren tegen diefstal

Het is natuurlijk ook nog mogelijk om een scooter te verzekeren tegen diefstal. Zeker in Nederland is dat op sommige plaatsen wel verstandig, omdat de scooters nog wel eens gestolen worden. Woont u bijvoorbeeld in een grote stad? Of heeft u uw scooter vaak op plekken staan waar het niet zo veilig is? Dan kan het verstandig zijn om uw scooter hier tegen te verzekeren.

Diefstalverzekering voor scooters

Met een diefstalverzekering is uw scooter verzekerd tegen diefstal, schade door een poging tot diefstal en door schade na joyriding. In deze verzekering neemt de vezekeraar de nieuwwaarde van de scooter als uitgangspunt wanneer er schade gedeclareerd wordt.

Voorwaarden van een verzekering tegen diefstal van uw scooter

Scooter verzekeren diefstalOm uw scooter tegen diefstal te verzekeren moet u uiteraard wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet uw scooter bijvoorbeeld een goed veiligheidsslot hebben, welke door de verzekering aangegeven wordt. En uw scooter moet wel op slot worden gezet met dit slot. Anders zou het voor de dief wel heel gemakkelijk worden om er met uw scooter vandoor te gaan.

Om voor een diefstalverzekering in aanmerking te komen moet u ook een WA-verzekering hebben om deze verzekering af te kunnen sluiten. En WA-verzekering is overigens in Nederland sowieso verplicht, dus die heeft u vast al afgesloten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail