Soorten dekking scooterverzekering

Welke dekking past het best bij jouw scooter? Je kunt je scooter op verschillende manieren verzekeren. Het type dekking dat je kiest bepaald ook voor het grootste gedeelte de kosten van de premie van je scooterverzekering.

Je kunt je scooter op de volgende manieren verzekeren :

WA-dekking scooterverzekering

In Nederland ben je verplicht om je scooter in ieder geval “WA” verzekerd te hebben. “WA” staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Dit betekent dat je je sowieso moet verzekeren voor de schade die je iemand anders aan doet.

dekking scooterverzekeringMet deze verzekering wordt de schade tot een bepaald bedrag vergoed. Heeft u bijvoorbeeld iemand op de fiets aangereden waardoor die persoon een gebroken been heeft en de fiets helemaal kapot is? Dan vergoed de WA-verzekering de letselschade (de kosten van het ziekenhuis om het been in het gips te zetten) en de materiële kosten (een nieuwe fiets).

All risk dekking scooterverzekering

U kunt er ook voor kiezen om een “All risk verzekering” af te sluiten. In dit geval bent u verzekerd tegen alle schade die u hebt opgelopen. Bij een WA-verzekering zal de verzekering wel de kosten dekken van de schade die u iemand anders hebt aangedaan, maar niet de kosten die u zelf hebt opgelopen door het ongeluk. De all risk verzekering zal deze kosten wel allemaal vergoeden.

Welke dekking voor mijn scooterverzekering?

Het is dus even de vraag welke verzekering het beste bij u past. Rijdt u namelijk op een oude scooter die niet zo heel veel gekost heeft, dan kan het goedkoper zijn om alleen een WA-verzekering af te sluiten en de eventuele kosten bij schade of diefstal voor uw eigen rekening te nemen, dan dat u altijd de hogere kosten van een all-risk verzekering moet betalen.

Klik hier om de verschillende scooterverzekeringen te vergelijken

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail