Tips voor het afsluiten van een scooterverzekering

Het is wettelijk verplicht een WA-verzekering voor uw scooter af te sluiten die u verzekert voor schade die u tijdens gebruik van uw scooter berokkent aan derden. U kunt een WA-verzekering afsluiten als onderdeel van een bredere scooterverzekering waarbij bijvoorbeeld niet alleen schade van derden maar ook schade aan uw eigen scooter of iemand die achterop meerijd verzekerd is.

Voordeliger uw scooter verzekeren

Wat kost een scooterverzekeringEen verzekering die meer dekt dan de wettelijk verplichte WA-verzekering is vaak voordeliger dan individuele verzekeringen voor WA en andere risico’s. Hoewel het aantrekkelijk is om snel de verplichte minimum WA-verzekering af te sluiten en de rest misschien later te regelen is het verstandig dit meteen goed te regelen en andere verzekeringen die u voor uw scooter wilt meteen te bekijken en mee te nemen om van zulke voordelen te profiteren.

Houdt de gegevens van uw scooter bij de hand

Hou uw gegevens en die van uw scooter goed bij de hand, de verzekering is gekoppeld aan uw kentekenbewijs en die informatie heeft u dus nodig bij het online afsluiten van een verzekering. De premie van de verzekering kunnen ook afhangen van het bouwjaar van uw scooter en het type.

Ook kan het een flink voordeel opleveren als u aan kunt tonen dat je een aantal jaar schadevrij bent, dus hou ook deze informatie bij de hand indien beschikbaar.

Let op de voorwaarden van de scooterverzekering

Het is altijd van belang goed te letten op de exacte voorwaarden voor elke verzekering, maar scooters worden door verzekeraars vaak gezien als voertuigen voor de jeugd en dus als groter risico. Zo dekt een WA-verzekering bijvoorbeeld elke schade die veroorzaakt wordt door jouw scooter en vrijwel standaard ook schade die veroorzaakt als iemand met uw toestemming uw scooter gebruikt.

Voor sommige scooterverzekeringen gaat dit echter niet op voor andere gebruikers onder de 25 jaar, dit is belangrijk want u bent dan nog wel aansprakelijk maar niet verzekerd als er iets gebeurd!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail