Wat kost een scooterverzekering?

De kosten van een scooterverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Deze factoren bepalen bij elkaar de premie voor de verzekering van je scooter of brommer.

Wat kost een WA-dekking of all risk scooterverzekering?

Wat kost een scooterverzekeringU kunt zelf de keuze maken of u uw scooter volledig verzekerd wilt hebben of dat u alleen de verplichte scooterverzekering wilt. Brengt u met uw scooter schade aan een andere persoon toe, dan bent u met beide verzekeringen sowieso gedekt. Schade aan uw eigen scooter wordt dan alleen gedekt in het geval dat u een all risk verzekering heeft afgesloten.

Meer factoren voor de kosten van een scooterverzekering

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor een bepaalde verzekering, dan zal de vezekeraar de premie berekenen aan de hand van een aantal factoren :

  • Zo zal de leeftijd van degene die de verzekering afsluit meespelen. Wanneer u heel jong of heel oud bent, zult u een hogere premie hebben, dan wanneer u daar tussen in zit.
  • Ook het aantal schadevrije jaren zal meespelen. Heeft u bijvoorbeeld al 30 schadevrije jaren, dan zult u een flinke korting op uw premie kunnen krijgen. Dit in tegenstelling tot iemand die net zijn of haar rijbewijs heeft gehaald.

De premie is ook nog afhankelijk van de locatie waar u woont. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam, dan zult u een hogere premie moeten betalen, dan wanneer u ergens op een afgelegen boerderij woont. Het risico dat u in de stad een ongeval krijgt of diefstal van je scooter, is namelijk veel groter dan op het platteland.

Als laatste speelt de aankoopwaarde van uw scooter uiteraard ook een belangrijke rol. Hoe duurder de scooter is, hoe hoger de premie voor de verzekering zal zijn. Laat je premie berekenen voor jouw situatie bij de verschillende verzekeraars om de beste premie te vinden. Zie het overzicht van verzekeraars voor scooterverzekeringen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail